Blog Bagalio

SROVNÁNÍ: Kosmetické kufříky pod drobnohledem

Autor 17.10.2018 Testujeme
Srovnání kosmetických kufříků

Používat kosmetické kufříky i jako vhodnou alternativu plnohodnotného cestovního zavazadla je stále populárnější. Pojďme se tedy společně podívat na to, co vám tyto malé zázraky mohou nabídnout.

Titan Limit BCTitan Spotlight Flash BCTravelite Vector BCMarch Vienna BCMarch Gotthard BCTravelite Orlando BCStratic Spearhead BCTitan X2
BC
MateriálPPABS/PCABSPPPPTextilPCPC
Povrchová úpravaHrubáLeskBroušenýHrubáHrubá-HrubáLesk
Objem18 l21 l20 l16 l16 l19 l16 l23 l
Váha1,2 kg1,4 kg1,4 kg0,9 kg0,9 kg0,9 kg1,25 kg1,6 kg
Popruhanoanoanoneneanoanoano
Úchyt na kufranoanoanoanoanoanoanoano
Očka na zámekanoneneneanoanoTSA zámekano
Cena1040 Kč1820 Kč1300 Kč960 Kč910 Kč780 Kč2080 Kč2340 Kč
Záruka3 roky3 roky2 roky5 let5 let2 roky2 roky3 roky

Kosmetický kufřík, krycí název chameleon

Kdy a na co je kosmetický kufřík vlastně vhodný? Skvělým pomocníkem bude při cestování letadlem. Kromě ochrany choulostivé kosmetické výbavy vám poslouží jako rychlá záchrana pro vylepšení vašeho zevnějšku po náročné cestě, a to bez nutnosti vybalovat celý obsah velkého kufru.

Beauty case srovnání

Nezapomeňte však na přísná opatření týkající se tekutin. Celkový objem tekutin, které si můžete na palubu letadla vzít, je 1 litr, a to v lahvičkách o maximálním objemu 100 ml. To se kromě parfémů a pleťových vod, vztahuje i na krémy či zubní pastu. Toto pravidlo tedy mějte při balení neustále na paměti.

Kosmetikou to však nekončí. Do větších modelů kufříků se vejdou dokonce tablety či malé notebooky. Tyto univerzální kufříky vám tak umožní mít vše potřebné nejen u sebe, ale i v bezpečí skořepinového obalu.

kosmetické kufříkyKosmetické kufříky přijdou vhod také při cestách autem. Zde už nejste omezeni žádnými limity. Kosmetiku pro celou rodinu tak můžete bez obav zabalit do jednoho malého zavazadla a v případě potřeby mít vše na dosah ruky.

Nepromokavost kosmetických kufříků ocení i cestovatelé, kteří využívají kempů nebo jezdí karavanem. Tam se často nedostává poliček na vyskládání či alespoň odložení lahviček, tub a toleatních potřeb. Samostojný kufřík je tak šikovným řešením.

Jak vybrat ten správný?

Velikosti kosmetických kufříků se pohybují zhruba od 15 do 23 litrů. Menší kufříky jsou vhodné pro jednoho, maximálně dva minimalisticky založené cestovatele. Kufříky s větším objemem se pak hodí pro celé rodiny. Případně můžete část jejich prostoru využít pro pár kousků z šatníku.

Druhým kritériem může být použitý materiál a povrchová úprava. Stejně jako u velkých kufrů se i malé kosmetické kufříky vyrábějí z různě odolných materiálů. Můžete se setkat s textilní verzí (Travelite Orlando Beauty Case), která vám sice nepraskne, ale kufřík není voděodolný. Navíc nemusí dostatečně ochránit případné skleněné lahvičky. Tento kufřík je vhodný jako alternativa kosmetické tašky, je samostojný a dobře drží tvar.

Většina kosmetických kufříků jsou však skořepinové, neboť jsou navrženy jako doplněk některých úspěšných řad kufrů. Mají tak ladící design a stejný materiál jako jejich větší bráchové. Z ABS plastu je vyroben například kufřík k řadě Travelite Vector, který vyniká zejména svým systémem otevírání – hlavní komora stojí jako základna kufříku a víko se odklápí do boku. Dokonale přehledné uspořádání zaručeno.

Mnohem častějším vnitřním uspořádáním kosmetických kufrů je ale dělení na dvě poloviny, podobně jako u klasických kufrů. Při otevření se kufřík rozevře a díky textilním popruhům drží v otevřené poloze. Tyto popruhy jsou u většiny modelů uchyceny suchým zipem nebo patentem a po jejich uvolnění lze kufr otevřít do maximální polohy. Boční popruhy najdete třeba u modelu Titan Limit Beauty Case, který má navíc i odnímatelný popruh přes rameno.

Je libo více prostoru?

Příkladem kosmetického kufříku vhodného jako alternativa malého cestovního zavazadla je March Gotthard Beauty Case, který díky svému chytrému vnitřnímu uspořádání nabízí i samostatný prostor pro pár kousků oblečení. Součástí kufříku je i malé odnímatelné zrcátko. Co ale bohužel postrádá, je popruh přes rameno. Můžete ho však improvizovaně upevnit na trolej kufru za gumičku na zadní straně kufříku.

Opravdu velkým a luxusním kufříkem je Titan Spotlight Flash Beauty Case. Disponuje rozepínacími pásky na stranách i odnímatelným ramenním popruhem. Součástí vnitřního vybavení je zrcátko, několik kapsiček a gumiček na uspořádání kosmetiky uvnitř kufru, zipem oddělený prostor na větší věci a samostatný průhledný obal na tekutiny, vhodný i pro letištní kontrolu. Kufr má luxusní povrchovou úpravu s polykarbonátem s vysokým leskem. S ním budete opravdu nepřehlédnutelná. 🙂 Obdobně řešeným produktem je Titan X2 Beauty Case, který se liší především vnějším designem. Vnitřní uspořádání má velmi podobné.

Stratic Beauty Case

Co nás velmi mile překvapilo, dokonce až předčilo naše očekávání, byl Beauty Case od firmy Stratic. Jemné broušení vnějšího materiálu zaručuje jeho delší životnost a odolnost proti poškrábání. Součástí kufru je popruh přes rameno i gumička na uchycení na trolej kufru.

Na přední straně je pak integrovaný TSA zámek, pro maximální bezpečí našich šampónů. 🙂 Množství kapsiček a oček uvnitř vám usnadní skládání a zaručí bezpečné uložení i tekutých přípravků. A pokud by se i přesto nějaký vylil do prostoru kufru, celé dno je opatřeno igelitovou fólií, takže vše jednoduše utřete. Celý kufřík je dodávaný v obalu z netkané textilie, který se dá využít na uskladnění.

Teď už je rozhodnutí na vás, které z možností dáte přednost. Vyhraje design nebo praktičnost, objem nebo materiál?

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

2 Komentáře

  • Reply Kosmetický kufřík NANI 9.7.2019 at 16:02

    Dobrý den,

    děkuji za srovnání.
    Máte nějakou zkušenost se značkou Nani? V některých testech se jejich kufříky umisťují velmi nadprůměrně i přes přijatelnou cenu. Poradíte mi, zda je to dobrá volba?
    Děkuji.

    • Bagalio
      Reply Bagalio 12.7.2019 at 8:05

      Dobrý den,
      s touto značkou bohužel zkušenosti nemáme.

      Za tým Bagalio
      Adéla

Okomentujte

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..