Blog Bagalio

RECENZE: Zwei Mademoiselle MR13 Creme

Autor 27.1.2020 Testujeme
koženkový batoh Zwei Mademoiselle MR13 Creme

Místo kabelky do města batoh? Já zvolila elegantní Zwei Mademoiselle MR13. Kabelka to není, ale…

Je to už přes rok, co jsem si pořídila batůžek Mademoiselle MR13 od německé značky Zwei. Dlouho jsme po něm pokukovala na prodejně, až jsem se rozhodla si jej nadělit k Vánocům. Protože hodně a ráda střídám barvy oblečení, zvolila jsem variantu Creme, která je neutrální. Ovšem na výběr je opravdu hodně široká škála a rozhodnout se pro ten správný odstín není mnohdy jednoduché. A jak jsem už mnohokrát zaslechla na naší prodejně, některé dámy mají dokonce i několik batůžků v různých barvách, protože se jim líbí a jen jeden prostě nestačí.

VýhodyNevýhody
+ ani malý ani velký- klopa se může ve větru zvedat
+ pohodlný na zádech- popruhy kloužou z ramen
+ spousta kapsiček
+ hlavní kapsa na zip

Pro mademoiselle i madame

V počátcích svého těhotenství jsem měla strach, aby mě nebolela záda. Zavrhla jsem tedy nošení kabelky na jednom rameni a rozhodla se pro elegantní batůžek. Ve výběru jsme nakonec měla dva: Golla Orion M a Zwei Mademoiselle MR14. Po vyzkoušení nakonec vyhrál Zwei Mademoiselle MR13, který se lépe přizpůsobil, byl menší a s více kapsičkami.

Od začátku jsme s ním byla vcelku spokojená, ale s delším nošením jsem přišla na pár drobností, které mu tak trošku ubírají na dokonalosti. Nejprve se projevily ramenní popruhy. Na hladké bundě mi občas sklouzával jeden popruh z ramene, většinou ale jen, když byl batůžek poloprázdný a lehoučký. Při naplnění už popruhy seděly dobře. Druhá drobnost se ukázala na jaře, když začal foukat silnější vítr. Ten dokázal otevřít horní klopu i přes všité magnetky. Naštěstí je hlavní kapsa opatřena ještě zipem, takže nehrozí ztráta věcí zevnitř.

Chytrá klasika navenek i uvnitř

Rozvržení batůžku je z mého pohledu více než dostačující. Jedna hlavní kapsa a dvě vnější jsou uzavíratelné zipem. V kapsičce na zádech jsem většinou nosila mobil a klíče. Obojí bylo dobře po ruce a přitom bezpečně uložené v nedobytné kapse. Přední kapsička pak sloužila na kapesníky a jiné drobnosti.

Hlavní prostor batohu je rozčleněn přepážkou. Za ní můžete vložit tablet nebo malinký notebook. Já v tomto prostoru nosila diář a peněženku. Na vnitřní straně hlavní komory jsou dvě malé otevřené kapsičky. Původně byly možná zamýšlené jako kapsy na telefon, ale dnešní mobily se s obalem do kapsiček opravdu nemají šanci vměstnat. Mně ale tento prostor sloužil na malou peněženku Secrid a pár drobností, bez kterých se při cestách neobejdu. Do zbývajícího prostoru se bez problémů vešla láhev s pitím, svačina a těhotenské desky 🙂

Výsledek

Celkově mě batůžek mile překvapil. Čekala jsem, že koženka toho nemůže moc vydržet, ale není na ní vůbec vidět známky intenzivního nošení. Na zádech má batoh vyšitou kytičku jako pěkný estetický detail a květinový motiv najdete i na jemné podšívce uvnitř batohu. Barva se pěkně přizpůsobila mému oblečení, a řekla bych, že se hodí skoro ke všemu v mém šatníku.

koženkový batoh Zwei Mademoiselle MR13 Creme

Po porodu jsem bohužel musela batůžek na čas odložit, protože se do něj nevešly všechny moje a dceřiny věci, musel tedy být nahrazen větším zavazadlem. Sama ale tajně doufám, že jen dočasně, abych se k němu mohla zase s chutí zase vrátit, jakmile malá trochu povyroste.

Líbí se vám batoh Zwei Mademoiselle MR13?

Další dostupné modely batohů značky Zwei v různých barevných variantách najdete na e-shopu:

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..