Blog Bagalio

RECENZE: Travelite Capri 2w S

Autor 12.6.2019 Testujeme
Recenze Travelite Capri 2w S

Je kompaktní kufr Travelite Capri praktičtějším zavazadlem než klasický ruksak či starý „papundelkový“ kufr? Recenze našeho spokojeného zákazníka mnohé prozradí. Podělil se s námi o to, jak si k modernímu cestovnímu kufru našel cestu (a už nechce zpět 🙂 ).

Travelite Capri 2w S

VýhodyNevýhody
+ nízká hmotnost- žádné jsem nenašel
+ odolný materiál
+ teleskopické madlo se třemi polohami
+ praktické členění vnitřního prostoru
+ TSA zámek
+ adresní štítek

Zpátky do minulosti

Již od pradávna, vlastně co je člověk člověkem, má velkou potřebu měnit místo svého pobytu, tedy záměrně se přesouvat z místa na místo – cestovat. Protože je člověk také tvorem shánčlivým a shromažďuje statky, které v životě nabývá, potřebuje to, co vlastní, přemístit s sebou.

Dříve k tomuto účelu sloužily různé vaky vyrobené ze zvířecí kůže, pytle utkané z přírodních vláken. Později také dřevěné bedny, skříně a různé šteláře, jejichž přeprava se vyznačovala nutností vlastnit povoz a nějaký pohon.

„Moderní“ člověk, který má neustálou potřebu cestovat anebo jinak měnit místo svého působení, také potřebuje nějaké zavazadlo na přepravu nezbytných věcí, které na svých cestách potřebuje, ať už jede na pár dnů nebo na několik měsíců. Od doby trvání cesty se zpravidla odvíjí i velikost jeho zavazadla.

Mé zkušenosti s kufry všeho druhu

I já jsem za svůj život využil služeb mnoha cestovních zavazadel. Začínal jsem s klasickým „ruksakem“, předchůdcem dnešních batohů a krosen, později jej vystřídal „papundelkový“ kufr, který byl sice lehký, ale musel se chránit před vlhkem (rozpadl by se). Tento druh zavazadla později vystřídal kufr koženkový – ten sice tolik nepodléhal vlivům okolního prostředí, déšť mu nevadil, ale byl o něco těžší.

Další kufry už byly modernější, lehčí, uvnitř zpevněné, zvnějšku látkou potažené, dokonce vybavené dvěma kolečky a výsuvným madlem. Jenže pokud se kufr nenaplnil zcela, zpravidla po jedné cestě letadlem (díky „odbornému“ zacházení ze strany pozemního letištního personálu) došlo k destrukci jeho vnitřní výztuže a na další dovolenou se musel kupovat kufr nový. Ona letecká přeprava vůbec kufrům jako takovým nesvědčí, o čemž se můžeme přesvědčit na letištích, kde jsou škrábance, oděrky a jiná poškození na denním pořádku.

Postupem času to na delší dovolené vyhrál kufr skořepinový, který je značně odolný a hodně toho vydrží. Co ale kratší cesty, pracovní cesty na několik dnů, nebo třeba několikadenní pobyt v nemocnici? To člověk nepotřebuje přepravovat celý šatník, ale vystačí jen s několika kusy oblečení a pár drobnostmi osobní potřeby.

příruční kufr Travelite Capri 2w S

Pro takové situace se vyplatí pořídit malý kufr, který je možné použít jako kabinové zavazadlo do letadla na nejnutnější věci, které chce mít každý pod kontrolou blízko sebe.

Hon na cestovní kufr

Ani já jsem se nevyhnul tomu, abych takovouto potřebu uspokojil. Když jsem začal po obchodech a následně i na netu hledat kufr s objemem kolem 40 litrů, byl jsem zaskočen nepřeberným množstvím nabízeného sortimentu v této kategorii. Další specifikací, kterou jsem si stanovil, byla pouze dvě kolečka, integrovaná do těla kufru. Možnost případného zvětšení objemu (expandér), hodně kapes uvnitř i vně, a hlavně pouze odklápěcí vrchní část. Nechtěl jsem půlené otevírání typické pro skořepinové kufry. Přijde mi nepraktické, protože je třeba hodně místa anebo musíte otevírat kufr na podlaze.

No, našel jsem snad 20 různých druhů od všech možných výrobců, a to jsem vyloučil takové ty z asijských tržnic, kterým moc nevěřím. Jak z této situace ven, kdo mi poradí?

Na internetu jsem narazil na „Bagálio.cz“, tato firma se mi zdála na první pohled sympatická, a tak jsem podrobněji hledal u nich. Našel jsem, co jsem potřeboval, a hlavně jsem si přečetl spoustu odborných rad a popisů, díky kterým jsem si vše ujasnil a ve výsledku jsem si objednal pro mne zjevně nejvhodnější Travelite Capri 2w S.

Výběr byl lehčí, než jsem čekal

Je to kufr klasického vzhledu, překvapila mne velice nízká hmotnost (snad jen 2 kg), integrovaná dvě kolečka. Látkový polyesterový materiál, kterým je kufr potažen, vypadá velice odolně. Má zpevněné hrany, polstrované madlo, které padne výborně do ruky. Všechny švy jsou pevné a dokonalé, bez třepících se nití. Teleskopicky vysouvatelné madlo má tři polohy, a tak i k mé výšce 186 cm pohodlně na kufr dosáhnu a nemusím se sklánět. Hlavně má ale spoustu kapes zvenku, jejich zipy jsou velice odolné.

Příjemně mne překvapila i taková malá drobnost, jako je štítek na napsání adresy, který se zasouvá do malé kapsičky, a tudíž nehrozí utržení visačky se jménem. Samozřejmostí je TSA zámek pro bezproblémové letištní kontroly.

Hezký navenek, praktický uvnitř

Nejvíce spokojený jsem s jeho vnitřkem. Nejen, že je i zde několik oddělených a uzavíratelných oddílů, nechybí ani taková vychytávka – přihrádka na košile ve víku kufru. Ty se tak nezmačkají a jsou rychle po ruce, aniž by se musel vybalovat celý obsah kufru. Vše uvnitř odpovídá mým požadavkům a jsem nadmíru spokojen. Jako bonus je použitelný i jako palubní zavazadlo. A co je ještě příjemné – je nádherně MODRÝ.

Zatím se mnou moc necestoval, Travelite Capri se však již plně osvědčil při rehabilitačním pobytu v lázních a také jsem s ním zvládl prodloužený víkend v Plasích na Plzeňsku během loňského podzimu. Už se těším na další cesty v tomto roce.

Chci zde moc poděkovat zaměstnancům e-shopu Bagalio za jejich vstřícný přístup a zejména za jejich odborné poradenství, díky kterému jsem si vybral to, co jsem skutečně hledal a potřeboval.

Autorem recenze je pan Mgr. Jiří Oldřich Klein. Děkujeme!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..