Blog Bagalio

RECENZE: Travelite Heroes of the City 4w S

Autor 17.7.2019 Testujeme
Recenze dětský kufr Travelite Heroes of the City

Mít vlastní cestovní kufr na kolečkách je snem každého malého dobrodruha. Nezůstane však nakonec na obtíž rodičům? Mohou být roztomilé dětské kufry kvalitní? Jak se v praxi osvědčil dětský kufr Travelite Heroes of the City, se dočtete v následující recenzi.

VýhodyNevýhody
+ veselé dětské barvy- vnitřní rozložení
+ motiv známé pohádky- výsuvné madlo není polohovatelné
+ kvalitní zpracování zipu
+ přiměřená velikost
+ snadná údržba
+ stabilní konstrukce

Láska na první pohled

Prakticky každý měsíc cestujeme s dětmi k mým rodičům na Slovensko. Balení všeho, co děti potřebují, vždy (ne až tak překvapivě) připadne na mě. Dlouho jsme s manželem přemítali, jak do této nepopulární činnosti zapojit i děti a donutit je přemýšlet nad tím, co vlastně budou potřebovat. Rozhodli jsme se proto, že staršímu pětiletému synovi koupíme nějaký veselý dětský kufr, který by ho zaujal na první pohled. (Vzhledem k úspěchu celé operace budeme v dohledné době kupovat kufr i mladší dcerce. 😊 )

Dětský kufr Travelite Heroes of the city (6)

Po prozkoumání nabídky se jasným favoritem stal dětský kufr Travelite Heroes of the City 4w S. Výběr navíc ovlivnil fakt, že pohádku Statečná autíčka naši malí znají a mají ji velmi rádi – děti tedy prakticky nezajímalo nic jiného, neřešily žádné parametry ani kvalitu produktu. Nám naopak vyhovovalo, že je oblíbená německá značka Travelite expertem na poli cestovních kufrů, že je kufřík vyrobený z odolného plastu ABS s povrchovou polykarbonátovou vrstvou a že byl za příznivou cenu.

Dětský kufr na cesty i na hraní

Od kufru pro děti jsem samozřejmě kromě praktičnosti očekávala především to, že zaujme děti, které ho budou používat. To kufr splnil na výbornou a těší se u nás velké oblibě – nejen jako pomocník při cestování, ale je hojně využívaný i na hraní. Jeho interiér už vyzkoušeli všichni naši plyšáci a panenky. Je poutavý, veselý, velikostně tak akorát. Moje děti jsou z něj nadšené.

Dětský kufr Travelite Heroes of the city

Velmi také oceňuji zpracování zipu, který se nezasekává, a tak kufr dokáže hladce a bezproblémově rozepnout i čtyřleté dítě. Jezdec zipu je zakončený efektním gumovým kolečkem s motivem ohýnku – stejným, jako zdobí Haničku – který ulehčuje uchopení do malých dětských ručiček.

Kufr váží 2,4 kg a s jeho manipulací neměla moje dvě malá zlatíčka žádný problém. Objemově i rozměry je o něco menší než klasické kufry velikosti S. Objem deklarovaný výrobcem je 28 l – velikost úplně dostačuje na letní víkend strávený u babičky a dědy. Velmi oceňuji jednoduchou údržbu – díky pevnému materiálu stačí povrch utřít vlhkým hadříkem a kufr je jako nový.

Vnitřní rozložení je pro dětské ruce výzva

Dětský kufr Travelite Heroes of the city

Z pozice rodiče bych uvítala jinak koncipované vnitřní rozložení. V jedné polovině kufru jsou totiž umístěné kompresní popruhy ve tvaru písmene Y, které se rozepínají pomocí zacvakávací přezky – tu však mladší dcera nedokáže sama stlačit a rozepnout. Druhá polovina kufru má uzavíratelnou přepážku na zip. Toto rozložení je standardní u většiny „dospěláckých“ kufrů.

Z vlastní zkušenosti vím, že děti stejně víc baví balení než vybalování, a tak je pomoc rodiče (nebo jiného dospělého) při rozepínání přezky více než samozřejmá. Nevidím v tom tedy zásadní problém.

Dětský kufr Travelite Heroes of the city

Uvnitř kufru je na přihrádce na zip umístěna jmenovka ve tvaru obláčku, kde je možné kufr podepsat, a v případě ztráty si tak pojistit jeho znovuobjevení. Kufr nedisponuje integrovaným zámkem, což však u dětského kufru vůbec nepovažuji za důležité. Při nesprávné manipulaci by mohl být spíš na škodu. To poslední, co bych po příjezdu na místu určení chtěla řešit, je zaseknutý zámek.

Dětský kufr Travelite Heroes of the city

Upřímně, nejvíc jsem se bála koleček, které na první pohled nevypadají moc pevně. Obavy však byly úplně zbytečné. Kolečka nejsou při pohybu příliš hlučná a díky otočnému mechanismu se lehko přizpůsobí náhlým změnám směru malého cestovatele. Jsou vyrobená z měkkého plastu, otáčejí se o 360° a spolehlivě zajistí stabilitu kufru.

Výsuvné madlo nabízí prostor ke zlepšení

Dětský kufr Travelite Heroes of the city

Za poměrně velkou nevýhodu pokládám omezené výškové nastavení výsuvného madla. Tak jako většina ostatních kufrů má jen dvě polohy – vysunutí do poloviny anebo úplně nahoru. S plně vysunutým madlem menší dítě škrká jednou za spodních hran kufru o zem, na nerovném terénu se to stává i s madlem vysunutým jen do poloviny. Nepodařilo se mi synovi totiž úspěšně vysvětlit, že kufr musí vézt na všech čtyřech kolečkách.

Během používání tak už kufr utržil pár škrábanců, ale samozřejmě to vůbec neubralo na jeho funkčnosti. Samotné držadlo madla navíc přesně padne do dětské ruky, je pohodlné, neklouže. Stejně na nás působí i držadlo kufru, které je vyrobené z odolného plastu.

Dětský kufr Travelite Heroes of the city

„Mami, sbalím se sám!“

Jak jsem už zmínila, děti kufr na první pohled zaujal a stal se při cestování jejich spolehlivým parťákem. Nejlepší odměnou za jeho pořízení mi byl pohled na spokojeného syna, který s velkou hrdostí a nadšením tahal vlastnoručně zabalený kufr.

Dětský kufr Travelite tedy můžu s klidným svědomím doporučit všem rodinám, které se čas od času společně vydávají na cesty. Je to jedinečná příležitost, jak děti hravou formou naučit zodpovědnosti, a navíc jim cestování zpříjemnit.

Zasvěcení navíc ví, že statečná Hanička, Pavlík a Pták Pohromák děti (a v tomto případě ani rodiče) nikdy nezklamou! 😊

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..