Blog Bagalio

RECENZE: Secrid Miniwallet Matte

Autor 13.3.2019 Testujeme
Recenze Secrid

Malinká a elegantní peněženka, do které dáte vše, co potřebujete. Ale je opravdu tak praktická, jak se na první pohled zdá? Pojďme se na ni podívat pěkně zblízka.

Miniwallet Matte Pink

VýhodyNevýhody
+ malé rozměry- omezené množství karet
+ mechanismus na vysouvání karet- malá kapsička na mince
+ RFID ochrana karet
+ kapsička na mince
+ přepážka na bankovky

Pořízení malé peněženky na doklady a „pár peněz“ mi přišlo jako fajn nápad zejména na cesty do zahraničí. Chtěla jsem oddělit doklady a české koruny od eur v peněžence, kterou běžně používám. Přece jen, když vám v cizině ukradnou pár drobných, je to menší zlo, než když zmizí celá peněženka se všemi doklady a platebními kartami.

Souboj malých peněženek

Do oka mi tak padly dvě malé peněženky: I-clip a Secrid. Tím začalo podrobné zkoumání, která pro mě bude ta pravá. U I-clipu jsem nakonec postrádala nějakou kapsičku na drobné a to rozhodlo – vítězem byl Secrid. Vzhledová kritéria byla jasně daná, chtěla jsem něco pěkného, elegantního, ženského. Matná řada Secrid Miniwallet Matte mi učarovala a světle růžová byla prostě dokonalá.

Rafinovaně elegantní

A čím je tahle peněženka tak zajímavá? Do kovového pouzdra dáte až šest karet, které můžete páčkou v dolní části pouzdra jednoduše vysunout do přehledného vějířku a vybrat si tu, kterou zrovna potřebujete. Karty v pouzdře drží po stranách, takže i v případě, že dáte do peněženky jen jednu kartu, bude bez problémů držet na svém místě.

penezenka Secrid

Rozměrově je Secrid ideální na občanský a řidičský průkaz, kartičku pojišťovny a platební karty. Pozor dejte u embosovaných karet, které jsou tlustší, a zaberou vám tak více místa. Velkou výhodou kovového pouzdra je RFID ochrana, díky níž jsou vaše data z bezkontaktních karet v bezpečí před přístupem nepovolaných osob.

Peníze vždy na svém místě

Celá peněženka je potažená jemnou kůží v krásně pastelové barvě. Zapínání na poměrně masivní druk drží skládací část spolehlivě zavřenou. Po rozepnutí (a jakoby rozrolování) se dostanete ke dvěma dalším kapsičkám na karty nebo na pár mincí. Těsně u kovového pouzdra je plastová přepážka, do které pohodlně umístíte bankovky různých velikostí.

Celou peněženku pak můžete zarolovat a zapnout, takže mince ani bankovky nevypadnou. V zavřeném stavu má peněženka rozměry 6 x 10 cm, což umožňuje pohodlné nošení v kapse nebo v malých přihrádkách v kabelce, pěkně bezpečně zavřené za zipem. Navíc na první pohled není poznat, že se jedná o peněženku, a nezvaný lapka tak nepozná, oč se jedná.

peněženka Secrid

Moje teorie o malé „cestovní“ peněžence se mi osvědčila i v praxi. Po třech po sobě jdoucích cestách do zahraničí jsem si na malého parťáka v kabelce dokonce tak zvykla, že rychle povýšil na praktickou peněženku na běžné nošení. Mám tak doklady a platební karty pěkně v bezpečí Secridu a věrnostní kartičky spolu s hotovostí v mojí klasické peněžence MyWalit.

Peněženka Secrid jako každodenní parťák

Po půl roce používání není na Secridu prakticky nic vidět, ale je pravda, že ho mám vždy uložený v kapsičce v kabelce a vytahuji ho pouze při placení. Během plesové sezóny se mi pohodlně vešel do titěrných kabelek, a měla jsem tak vše potřebné u sebe.

Jako malou nevýhodu vnímám pouze omezený počet karet, který můžete v peněžence mít. Stejně tak prostor na mince by mohl být větší – hrst kováků do něj opravdu nedáte, ale pár drobných na záchod nebo na parkování se tam pohodlně vejde.

Na matném povrchu Secridu jsou trochu vidět mastné otisky prstů. Stalo se mi to ale jen párkrát s rukama čerstvě namazanýma krémem. Pozitivní bylo zjištění, že stačí Secrid utřít do suché látky a flíčky zmiznou. Navíc je matná úprava příjemná na dotek.

Secrid

Z malé peněženky Secrid se stal můj každodenní parťák, co mi hlídá doklady a zároveň pěkně vypadá. Nestydím se ji vzít do divadla do společenské kabelky ani na nakupovací výpravu do města.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..