Blog Bagalio

RECENZE: Titan Paradoxx 4w M

Autor 24.10.2018 Testujeme
Recenze kufr Titan Paradoxx

Běloskvoucí kufr Titan Paradoxx 4w M White – láska na první pohled! Přetrvala však i při střetu s realitou? To a mnohem víc se dočtete v následující recenzi.

Spolehlivý elegán, se kterým se v davu neztratíte

Titan Paradoxx

VýhodyNevýhody
+ originální design- bílá barva
+ velmi odolný materiál- absence integrované jmenovky
+ možnost rozšíření expandérem
+ odolná zdvojená kolečka
+ integrovaný TSA zámek
+ tříletá záruka

Při výběru nového kufru jsem chtěla zohlednit hned několik zásadních kritérií. V první řadě to byla odolnost materiálu, ze kterého je kufr vyrobený, pak objem a samozřejmě vzhled. Hm, tak jo, přiznávám – kufr mi nejprve učaroval svým designem a až pak jsem hledala logické důvody, proč si ho pořídit. 🙂 Ale dopadlo to dobře – pádné argumenty jsem opravdu našla.

Jaké jsou?

Odolnost, které neodoláte

Kufr Titan Paradoxx je vyroben z pružného odolného polypropylenu, který odolá i velmi nešetrnému zacházení na letišti. Polypropylen je trochu jako hodně zhutněná PET láhev – tu taky můžete zmáčknout a nic se jí nestane, zase se vrátí do původního tvaru.

Ani případných škrábanců se není třeba tolik bát. Díky speciálnímu technologickému postupu výroby polypropylenových kufrů je použitý materiál kompletně jednobarevný. Případné škrábance tak mají stejnou barvu, jakou vidíte na povrchu kufru. (Oproti tomu u polykarbonátu nebo ABS plastu, který mívá základní barvu a na ní teprve vrstvu s daným odstínem, vyleze při poškrábání ona nevzhledná podkladová hmota a škrábanec je mnohem výraznější. To ale u Paradoxxu nehrozí.)

Titan Paradoxx

Také kolečka i trolej je z kvalitního plastu, transport letadlem tak zvládají bez problémů. Po několika cestách letadlem kufru opravdu nic není, takže materiál v testování bez problémů obstál.

Praktičnost, která překvapí

Ale co ta barva? Bílý kufr, ten se bude hned špinit! Ale kdepak, všechny barvy kufrů se špiní úplně stejně. Je ale pravda, že i já jsem se trochu bála, že budou šmouhy na bílém povrchu brzy vidět, a to by mi bylo líto. Ke kufru jsem si tak prozíravě koupila i obal BG Berlin Paris, aby byl můj fešák pěkně v bezpečí. Všechny cesty tak kufr přečkal bez jediného škrábnutí či flíčku. Pravda, obal to docela schytal, ale ten stačí hodit do pračky a je jako nový.

Co se mi na Paradoxxu líbí opravdu hodně, je expandér i u střední velikosti (často bývá doménou spíše kufrů velikosti L). Kufr tím dostává širší škálu upotřebitelnosti. Můžu ho použít jak na víkendový pobyt s manželem, kdy se do něj sbalíme oba, tak na týdenní dovolenou. Pokud rozepnu expandér, vystačí objem kufru i na čtrnáctidenní pobyt.

Titan Paradoxx expandér

Samozřejmostí jsou čtyři zdvojená dvoukolečka pro snadný pohyb, a to i v horším terénu. Výsuvná trolej má dva stupně aretace, které budou vyhovovat vyšším i menším postavám. Pro přenášení má kufr dvě madla – jedno na horní straně pro rychlé přizvednutí a poponesení, na delší úseky pak můžete využít madlo boční.

Výbava, která neurazí

Kufr Titan ParadoxxVnitřní uspořádání kufru je víceméně standardní. Jednu polovinu můžete úplně zavřít pomocí textilní přepážky na zip. Jsou na ní i dvě kapsy na drobnější věci – jedna síťovaná, druhá plná. Na této polovině kufru je také expandér, se kterým můžete úložný prostor zvětšit zhruba o 8 litrů.

Titan Paradoxx TSA zámek

V pravé polovině kufru najdete kompresní popruhy ze silné pružné gumy s kvalitní plastovou přezkou. Při použití expandéru je lepší věci „naštosovat“ právě sem, popruhy je stáhnout a prohloubeným víkem pak celý náklad přiklopit.

Barva podšívky je neutrální šedá, takže neurazí dámy ani pány.

Samozřejmou součástí je TSA zámek zanořený do boku kufru. Jezdce zipu tak můžete bezpečně uchytit do zámku, a tím ochránit obsah zavazadla před nezvanými návštěvníky. Z drobných vychytávek mi chybí pouze integrovaná jmenovka. Hned při první cestě jsem jednu obyčejnou jmenovku ztratila, takže by byl zabudovaný prostor pro jméno a kontakt posledním krůčkem k dokonalosti tohoto kufru.

Co tedy říci na závěr? Snad jen malé moudro: Když se srdce i hlava shodnou, může se z lásky na první pohled stát trvalý vztah. A to platí i při výběru kufru. 🙂

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..