Blog Bagalio

RECENZE: BG Berlin Hug Cover M

Autor 27.3.2019 Testujeme
obal BG Berlin

Slušivý oděv už není jen výsadou lidí. I kufry mají svoji módu a na výběr je pěkná řádka slušivých outfitů. A že jsou nejen na okrasu, jsem se přesvědčila na vlastním kufru.

BG Berlin Hug Cover Paris

VýhodyNevýhody
+ ochrana kufru- nic záporného jsem neobjevila
+ slouží jako poznávací znamení
+ pružný materiál
+ otvory na madla, rukojeť a kolečka
+ pratelný

Obaly na kufry se poslední dobou stávají čím dál populárnějším způsobem ochrany kufru, a to nejen při letecké přepravě. Na trhu jsou mnohá provedení – z různých materiálů, s lehce odlišnými způsoby zapínání a v nespočtu barevných variant a vzorů.

U nás jsou nejoblíbenější obaly značky BG Berlin, které mají veselé designy a jsou ušité z pružného polyesteru. K dostání jsou ve třech velikostech. V mém případě jsem volila velikost M, tedy na střední kufr. Na cestách mě totiž doprovází Titan Paradoxx M v bílé barvě, který jsem chtěla zachovat jako nový co nejdéle, a tak jsem mu hned na první let pořídila slušivý obleček. Protože ráda ladím barevně, zvolila jsem design Paris v pastelově růžových tónech. A dobře jsem udělala!

Mise „čistý kufr“

obal na kufr BG

Po první cestě letadlem se mi můj krásný nový obal vrátil napůl černý od šmouru z pásů na letišti. Když jsem ale obal sundala, můj kufr byl stále krásně bílý. Obal jsem doma vyprala s ostatním oblečením a hned byl jako nový. Svůj úkol tedy splnil dokonale.

Obal se na kufr navléká relativně snadno. Pružný materiál obalu umožňuje obléknout jakýkoliv tvar kufru. Díky otvorům máte všechna madla k dispozici i po navlečení obalu, takže je manipulace s takto připraveným zavazadlem na odbavení stále stejně pohodná. Při oblékání obalu v jednom člověku je dobré si vytáhnout madlo kufru a navléknout obal nejprve na něj. Potom se snáz natahuje na tělo kufru. V dolní části obalu jsou čtyři druky pro bezpečné sepnutí mezi kolečky. Motiv na obalu je na obou stranách stejný.

Obal na kufr je jasnou volbou

Pro porovnání si řekneme také o jiných alternativách k textilnímu obalu na kufr. Nejjednodušší způsobem je kufr do ničeho nebalit a smířit se s několika škrábanci a nějakým tím flekem. Jistě mi ale dáte za pravdu, že pokud si vyberete nějaký luxusnější a designově zajímavý kufr, je škoda si ho nechat rychle poničit.

Další v řadě spořivých variant je balení do potravinové fólie. Nakoupíte si pár ruliček fólii a kufr si do nich vlastnoručně zamotáte. Toto řešení se jeví jako nejlevnější, ale má pár háčků. Když pomineme, že ochrana touto tenkou fólií je opravdu nedostačující (ve spoustě případů se fólie potrhá a kufr se stejně odře), obalení máte zajištěno na cestu tam, ale co cesta zpáteční? Ani jedna z možností (shánět role fólie v místě dovolené, přibalit je do kufru už doma, a ubrat si tak místo na svoje věci či mít kufr na zpáteční cestě nezabalený) není ideální.

Levnější a ekologičtější

Další alternativu nám nabízejí přímo letiště. Na řadě letišť po celém světě se již objevují balící stanice, které vám za poplatek zabalí váš kufr do pořádného kusu pevné fólie. Pro příklad uveďme nám nejbližší letiště Václava Havla v Praze. Zabalení jednoho kufru vás zde vyjde na 159 Kč. Vaše zavazadlo dostane ochrannou vrstvu v podobě fólie o rozměru cca 2 x 5 m, což je 10 m² zbytečného plastu. Ceny balení se ale v různých státech liší, například ve Spojených Arabských Emirátech za zabalení zaplatíte v přepočtu necelou stokorunu. Nezapomeňte tuto částku počítat pro cestu tam i zpět.

Jistá nevýhoda balení do fólie může být i v tom, že pokud se vám budou zaměstnanci celní správy potřebovat podívat do kufru, folii vám rozříznou a vyhodí. Váš kufr bude opět cestovat nahatý a vy jste utratili peníze v podstatě zbytečně. Na rozdíl od obalu, který sundají a dají vám ho dovnitř kufru a vy o něj nepřijdete. Kdybychom to vzali čistě ekonomicky, pořízení obalu na kufr se vám v porovnání s balením do fólie vyplatí už za čtyři lety. Nemluvě o tom, že je to výrazně ekologičtější řešení.

Poznávací znamení

Nespornou výhodou obalů na kufr je snadné rozpoznání vašeho zavazadla na letištním páse. Zatímco kufrů zabalených do stejné zelené folie tam bude několik a vy můžete jen odhadovat, která barva koleček je ta vaše, u barevného obalu ihned poznáte, že jedou právě vaše zavazadla.

BG Berlin Hug Cover

Já jsem si obal natolik oblíbila, že ho běžně používám i při cestováním autem nebo vlakem. Vyprat obal mi přijde jednodušší než čistit špinavý kufr. A když se mi motiv obalu okouká, prostě si vyberu jiný. 🙂

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..