Blog Bagalio

RECENZE: Sada cestovních tašek Heys HiLite

Autor 19.9.2018 Testujeme
recenze Heys HiLite

Cestovních tašek a taštiček je tolik druhů, že jsme se rozhodli nelenit a do jejich testování jsme se pustili opravdu ve velkém.

Firma Heys, oblíbený výrobce zavazadel, nám umožnila otestovat kompletní sérii cestovních doplňků HiLite. Vyzkoušeli jsme, co se dalo – od malé messenger taštičky až po velkou cestovní tašku. A jak to dopadlo? To se dočtete v následujících řádcích.

Posuďte sami, která pro varianta pro vás bude ta pravá. 🙂

Heys HiLite RFID Crossbody Messenger

Crossbody Messenger je sportovnější alternativa kabelky se spoustou kapsiček a funkčních vychytávek. Na první pohled mě trochu překvapila velikost, která je na tento typ příruční tašky poněkud nadstandardní. Nakonec ale musím uznat, že do ní právě díky velkorysejším rozměrům vměstnám opravdu všechno, co potřebuji.

VýhodyNevýhody
+ spousta kapsiček- nepolstrovaný popruh
+ větší objem- tvrdší látka
+ sportovní vzhled

Taška Crossbody Messenger má hlavní kapsu s víkem, které se zavírá pomocí silných magnetů. Z vnější strany klopy najdete hned tři kapsičky na zip, z toho je jedna uvnitř měkce vypolstrovaná, vhodná na elektroniku nebo třeba brýle. Zevnitř klopy je pak poměrně velká kapsa na zip a malá průhledná kapsička na jmenovku nebo jízdenku do MHD.

Na přední straně tašky se pod víkem nachází další funkční kapsa s úchytem na dvě tužky, síťovanou kapsou, poutkem na klíče a dvěma přihrádkami na mobil. Na můj smartphone byla použitelná pouze ta větší kapsička, menší s klopou na suchý zip ale spokojeně obsadily brýle. Obě jsou totiž měkce vypolstrované.

Uvnitř hlavní komory pak najdete prostor na 10” tablet a jednu kapsu uzavíratelnou na zip. Ve zbytku prostoru je stále dost místa na diář, knížku a další každodenní nezbytnosti. Prostor je odstíněn fólií s RFID ochranou pro bezpečí dat na vašich kartách. Já jsem tuto vymoženost úplně nevyužila, ale je dobré o ní vědět.

Heys HiLite RFID Crossbody Messenger

Šikovnou vychytávkou je boční kapsa na deštník nebo na malou láhev s pitím. Kapsu totiž můžete zmenšit secvaknutím druku, a tak je na tašce prakticky neviditelná. Na zadní straně jsou další dvě kapsy – jedna na magnetické zapínání a druhá na zip. Uvnitř se nachází malé ploché kapsičky, jedna síťovaná a druhá pevná na zip.

Malé textilní ucho můžete použít na pověšení tašky na háček. Nechybí ani nastavitelný popruh na rameno. Je sice pravda, že by mohl být trochu lépe vypolstrovaný, ale ani při delším nošení mě nijak zvlášť netlačil.

Heys HiLite RFID Crossbody Messenger hodnotím jako velmi praktickou sportovnější messenger tašku na každodenní nošení. Plusové body získala za spoustu úložného prostoru a velmi odolný materiál.

Heys HiLite Laptop Case

Batoh na notebook je úžasná a pohodlná věc, ale co když jdete v šatech nebo „na slušno“? To už batoh nebývá to pravé ořechové. A právě v takových situacích přijde příruční taška na notebook vhod. Já jsem zvolila praktickou Heys HiLite Laptop Case v trendy odstínu námořnické modré.

VýhodyNevýhody
+ čistý design- vrzající popruhy
+ ideální velikost
+ průvlak na trolej kufru

Na první pohled je taška jednoduše elegantní, bez spousty zbytečných zipů a „cingrlátek“. Ze přední strany tašky je malá kapsa na mobil, vzadu pak najdete ještě jednu kapsu, která je opatřena zipem i na spodní straně. Po jeho rozepnutí získáte průvlak na trolej kufru, a můžete se tak na letišti pohodlně přemisťovat, aniž byste měli ruce plné zavazadel.

Uvnitř tašky je polstrovaný prostor na notebook, kam se mi podařilo nacpat i mého obra s úhlopříčkou 16”. Malé kapsičky na drobnosti jsou na vnitřní straně tašky, spolu s jednou větší kapsou na zip. Příjemným překvapením pro mě bylo, že se do tašky se vejde i středně tlustý šanon velikosti A4.

Kratší popruhy jsou pohodlné do ruky, ačkoliv mi při větší zátěži přišlo, že trošku „vržou“. Součástí tašky je odepínací popruh přes rameno, který se pomocí kovových karabin připne do ok na tašce. Ramenní popruh si můžete vyztužit přiloženým polstrováním, které se pomocí suchého zipu upevní na popruh.

Heys HiLite Laptop Case splnila očekávání a ráda si její společnost na cestách zase někdy dopřeji. 🙂

Heys HiLite RFID Laptop Tablet Tote

Tak z této tašky jsem byla nadšená nejvíce! Na první pohled se mi líbila designově, velikostně i funkčně. Taška je podobná dámské kabelce, ve které se ale nachází i prostor pro 13” notebook.

VýhodyNevýhody
+ perfektně funkční- škoda, že nebyla dřív 🙂
+ spousta kapsiček
+ odnímatelný popruh
+ RFID ochrana dat

Na přední straně je prostorná kapsa s měkkým polstrováním na magnetické zapínání. V zadní části pak najdete menší kapsu na drobnosti, která ale má super vychytávku v podobě druhého zipu. Po rozepnutí tak získáte průvlak, za který tašku hravě pověsíte na trolej kufru.

Heys HiLite RFID Laptop Tablet Tote

Dvě ucha jsou dostatečně dlouhá na to, aby bylo možné tašku nosit na rameni, což osobně velmi vítám. Součástí je i dlouhý popruh, který k tašce můžete připnout kovovými karabinami. Na popruhu je posuvné polstrování, díky němuž je nošení pohodlné i při větší zátěži.

Vnitřní uspořádání už jsem trošku nakousla – kromě polstrované kapsy na notebook je zde malá kapsa na zip a dvě drobné kapsičky na mobil či jiné nezbytnosti. Taška disponuje RFID ochranou proti zneužití dat. Hlavní prostor tašky samozřejmě můžete bezpečně uzavřít na zip.

Všestrannost tašky Heys HiLite RFID Laptop Tablet Tote a její velikost tak akorát ji v této sérii doplňků jednoznačně vynesly na první místo.

Heys HiLite Multi-Zip Boarding Duffel

Tohle je opravdový obr! Na každodenní nošení je taška Heys HiLite Multi-Zip Boarding Duffel o objemu 28 litrů poněkud velká, ale když je potřeba se sbalit na jeden či dva dny, tak vám jistě přijde vhod. Velikostně odpovídá běžnému palubnímu zavazadlu, takže s ní můžete bez problémů cestovat i na delší vzdálenosti letadlem.

VýhodyNevýhody
+ velikost palubního zavazadla- velká na běžné nošení
+ praktické vnitřní uspořádání- tužší materiál
+ průvlak na trolej
+ světlá látka uvnitř

Taška má přední straně dvě malé kapsy na zip, které jsou měkce polstrované. Nad nimi je větší, také vypolstrovaná, kapsa, do které můžete dát i tablet nebo diář. Po stranách najdete dvě kapsy na pití nebo deštník. Samozřejmostí je kapsa v zadní části, která se po rozepnutí změní na průvlak na kufr.

Heys HiLite Multi-Zip Boarding Duffel Black

Vnitřní prostor tašky je opravdu velkorysý a svou výrazně žlutou barvou vám maximálně usnadní hledání tmavé elektroniky. Dvě velké boční přihrádky na zip jsou doplněny třemi menšími kapsičkami a třemi poutky na propisku. Samozřejmostí je polstrovaný oddíl na notebook, do něhož vměstnáte i některé 17” velikány. Hlavní komoru můžete zavřít dvoucestným zipem, aby během přesunů zůstaly všechny věci na svém místě.

Kladně hodnotím dno vyztužené malými kovovými nožičkami, které pomáhají zvýšit odolnost tašky i její stabilitu. Na druhou stranu, malý nedostatek vidím v nemožnosti si tašku zamknout. Jezdce zipu totiž nemají očka na průvlak zámečku.

Která z tašek vás zaujala nejvíce? Podělte se námi o své dojmy v komentářích! 🙂

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..