Blog Bagalio

RECENZE: Deuter Futura 28

Autor 3.10.2018 Testujeme
Recenze Deuter Futura 28

Sportovní batoh Deuter Futura vhodný na nenáročnou turistiku jsem už stihl důkladně otestovat. A rozhodně mě nezklamal – právě naopak! Zajímá vás, jak se mi osvědčil? Pak neváhejte a pokračujte ve čtení.

Deuter Futura 28

VýhodyNevýhody
+ dostatečný prostor na jednodenní výlet- hodilo by se ještě pár malých kapsiček
+ odvětrávaný zádový systém
- vyšší cena (ale odpovídá kvalitě)
+ možnost rozdělit vnitřní prostor na dvě části
+ otvor na vak s vodou
+ dostatečně velké boční kapsy na láhve
+ kompresní popruhy
+ pláštěnka
+ pohodlné ramenní popruhy s hrudním i bederním pásem
+ kvalitní materiál
+ líbivý design

batoh Deuter FuturaBatoh Deuter Futura 28 jsme si pořídili před dovolenou na Madeiře. Do této doby jsme měli spíše menší batohy nebo již poměrně staré, případně takové, co se na turistiku příliš nehodily. Při výběru nového tak hrála hlavní roli velikost. Měla být tak akorát pro jednodenní výlety, které podnikáme nejčastěji. Model Deuter Futura mě však přesvědčil i dalšími kvalitami.

Vítr ve vlasech i v zádech

Už při čtení popisku na e-shopu mě zaujal systém odvětrávání zad se síťkou a kovovou konstrukcí. Brzy jsem pochopil, že je Deuter na zádové systémy opravdový specialista. I v praxi se to ukázalo jako naprosto skvělá záležitost! Člověk se samozřejmě potí, ale právě díky promyšlenému zádovému systému byla záda až na výjimky krásně v suchu. Opravdu velký rozdíl oproti našim starým batohům.

Nastavit ramenní popruhy a přední upínací popruhy je jednoduché a batoh pak drží jako přibitý tam, kde má. Nikdy mi nikam nepadal, a to jsem lezl po různých skalách, v tunelech atd. No prostě jsem ho nešetřil. Navíc jsou popruhy velice pohodlné i při několikahodinovém nošení. Batoh jsem měl na zádech po dobu 14 dní skoro každý den a žádný problém.

batoh Deuter Futura

Úložný prostor, který se vám přizpůsobí

Pitný režim dodržujeme poctivě a vodu nosíme všude s sebou. Dvě láhve o objemu 1,5 l jsem pohodlně zasunul do bočních kapes, ve kterých bez problémů držely. Pokud byste měli láhev menší, dotáhnutím kompresních pásků kapsy snadno přizpůsobíte.

Hlavní kapsa je dostatečně prostorná. Z počátku jsem nevěděl, zda využiji možnost oddělit spodní část a udělat z ní kapsy dvě, ale nakonec mi to vyhovovalo. Dolů jsem si dával náhradní oblečení a do horní části jídlo a ostatní nezbytnosti, které se hodí mít při ruce.

Fešák na první pohled

Některé batohy, byť mohou být kvalitní a praktické, nevypadají příliš vzhledně. Deuter Futura se mi však svým designem opravdu líbí. Domnívám se, že slouží i jako hezký designový doplněk.

K tomu přispívají i na první pohled kvalitní materiály, které jen tak něco nezničí. A když vás zastihne déšť, můžete batoh i uložené věci ochránit přiloženou pláštěnkou. Osobně vyzkoušeno v průtrži mračen – promáčení se opravdu minimalizovalo.

Závěrečný verdikt

Dlouho jsem přemýšlel nad nevýhodami. Nakonec mě napadlo, že by se mi asi hodilo více malých kapsiček na nějaké drobnosti, abych se pak nemusel v přední kapse přehrabovat a zdlouhavě je lovit. Také vyšší cena může být pro někoho nevýhodou. Troufám si však tvrdit, že je naprosto odpovídající kvalitě. Batoh Deuter Futura tak mohu s radostí doporučit. 🙂

Batoh Deuter Futura

Autorem recenze je Tomáš Mrázek. Děkujeme!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..