Blog Bagalio

RECENZE: Deuter Futura 28

Autor 9.5.2016 Testujeme

Batoh Deuter Futura 28 jsem si vybrala z několika důvodů. V první řadě jsem chtěla menší batoh o objemu 25 až 30 litrů, který bude tak akorát na jednodenní výlety do přírody a zároveň se bude hodit i jako městský batoh k občasnému nošení.

Z toho důvodu jsem vyloučila batohy s vrchním víkem. Zároveň mám velmi dobré zkušenosti se značkou Deuter, která se osvědčila jak kvalitou, tak hlavně zádovým systémem. A protože už jeden batoh Deuter Futura doma mám a jsem s ním velmi spokojená, rozhodla jsem se vyzkoušet jeho menší verzi. Tak padl výběr právě na Deuter Futura 28.

Perfektní společník na jednodenní výlety

VýhodyNevýhody
+ perfektně sedí na zádech- nevyužitý prostor na přední kapse batohu
+ kvalitní odvětrávání zad- chybí popruhy pro nošení karimatky
+ dobře tvarované ramenní popruhy- tvarování zádového systému ubírá prostor uvnitř batohu
+ phodlný bederní pás- zipy zpočátku trochu drhnou
+ nízká hmotnost
+ zesílené dno batohu
+ možnost propojení i oddělení horní a dolní komory
+ elastické boční kapsy
+ poutka na trekingové hole

Deuter Futura 28Skvělý zádový systém

Batoh Deuter Futura 28výborný zádový systém Aircomfort Flexlite, který i při náročnější túře zamezuje pocení zad. Pevná rámová konstrukce zaručuje stálý tvar batoh a dostatečný prostor mezi zády a batohem. Na druhou stranu tvarovaní zádového systému zmenšuje prostor v hlavní komoře batohu, a to hlavně při nošení větších věcí (notebook, větší množství papírů). Ramenní popruhy jsou polstrované a dobře tvarované, stejně tak i bederní pás. Samozřejmostí je pak nastavitelný hrudní popruh. Batoh na zádech sedí výborně.

Účelně členěné kapsy

Deuter Futura 28Batoh je rozdělený na dvě komory (horní a dolní) oddělené zipem, takže v případě potřeby je lze i propojit. Součástí je také kapsa na vodní rezervoár. V přední části batohu je menší kapsa se síťkou, tak akorát velká pro věci, které potřebujete mít vždy při sobě (peněženka, klíče, baterka, mapa, opalovací krém atd.). Nicméně na její vnější straně je nevyužitý prostor vhodný například pro různá poutka. Na láhev s pitím jsou připravené dvě boční elastické kapsy s kompresními popruhy, do kterých se pohodlně vejde i 1,5 l láhev. V případě větší láhve lze navíc použít horní kompresní popruhy k jejímu uchycení.

Technické detaily

Mezi nezbytné doplňky patří odepínatelná pláštěnka pohodlně uschovaná v dolní části batohu či poutka pro připevnění trekingových hůlek. Oproti tomu chybí popruhy pro přichycení karimatky. Zipy, hlavně u hlavní komory, zpočátku trochu drhnou, takže je třeba ji otevírat a zavírat s opatrností. Po několika týdnech se však pěkně „rozchodily“. Celkově je batoh vyrobený z pevného a zároveň lehkého materiálu.

Deuter Futura 28 Deuter Futura 28 Deuter Futura

Celkový dojem

Batoh Futura 28 patří do kategorie turistických batohů, ve které rozhodně obstojí. Nejsilnější jeho stránkou je výborný zádový systém a celkově posazení na zádech. Jako městský batoh se osvědčil méně. Celkově ale batoh hodnotím na výbornou – na jednodenní túry a vycházky do přírody je nepřekonatelným společníkem, a pokud v něm nechcete nosit třeba notebook moc často, tak to taky zvládnete.

Recenze Deuter Futura 28

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..