Blog Bagalio

LittleLife – chyť mě, když to dokážeš

Autor 5.10.2016 Doporučujeme

Jakmile se děti poprvé postaví na své nožičky a zjistí, že se s jejich pomocí můžou vydat poznávat svět, už je téměř nic nezastaví. Pro mnohé rodiče tak může být docela stresující vypravit se s dítětem třeba jen tak do města nebo někam na výlet. Mají oči na stopkách, a stává se z nich spíše krotitel divé zvěře, který se na konci výletu vyčerpaně choulí v koutku, a je rád, že jeho malý poklad konečně vyčerpáním usnul a z malého ďáblíka se konečně opět stal spící andílek. Tento stav však netrvá věčně. Vždy přijde další ráno, kdy se potomek plný sil opět vrhne do poznávání světa.

Čím je dítě starší, tím větší osobnost se z něj stává. Většinou tak rezolutně odmítá sedět jen tak v kočárku a nechávat zcela na rodičích, kam s ním zajedou. Mnohem raději se rychlými a nečekanými úniky snaží pobíhat okolo. Strach z kolem jedoucích aut a dalších nástrah nejspíš každý rodič zná. Ale co s tím? Řešení může být snadné. Pomoci by mohl batůžek LittleLife Toddler Daysack, který nejen že se prodává ve skutečně cool vzorech, ale zároveň má uvnitř ukryté i něco, co bychom mohli přirovnat k vodítku. Pokud si tedy dítě batůžek nasadí, stačí mu zapnout hrudní popruh a můžete jej mít neustále na dosah, přičemž je i velká šance, že ani malý rošťák nebude proti. No řekněte, které dítě by nechtělo mít na zádech ostny jako dinosaurus, krunýř jako želva nebo snad přímo raketu Buzze rakeťáka?

Věc naprosto běžná ve světových metropolích získává čím dál tím větší oblibu i u nás. Možná někdo může namítat, že přeci nebude dítě vodit na vodítku jako nějaké zvíře. Ano, je to samozřejmě také názor. Abychom vám však usnadnili rozhodování a případně vyvedli některé z vás z omylu, sesbírali jsme názory a zkušenosti od těch nejpovolanějších – maminek, které se rozhodly dát batohům LittleLife důvěru. V čem jsou tedy největší pozitiva či negativa těchto vtipných dětských batohů?

LittleLife LittleLife

Klady – co vás na batohu potěší

  • Otěže – můžete je snadno odejmout či jednoduše schovat dovnitř batohu.
  • Hrudní pás – batoh dítěti na zádech lépe drží, nijak mu tak nesklouzává z ramen. Hrudní popruh také napomáhá rozložit váhu v batohu rovnoměrněji a předcházet tak dysbalancím,
  • Zábavné motivy – jedna z největších výhod jsou tvary a motivy, ze kterých si vybere opravdu každý. Nejenže je tvarováno celé tělo batohu třeba do želvího krunýře, rakety, motýlka či berušky, batohy jsou také dotažené do nejmenších detailů, nechybí tak třeba ouška, bodliny, křidýlka nebo třeba srst, jako má zajíček. Právě díky těmto pestrým motivům si děti batohy LittleLife zamilují a nechtějí je sundat ze zad.
  • Štítek na adresu – děti si tak snadno poznají svůj batoh. V případě negativního scénáře napomohou i navrácení ztraceného dítěte.
  • Implementovaná pláštěnka – u některých motivů najdete uvnitř v kapsičce i pláštěnku na batoh (třeba u motivu čmeláka nebo velmi oblíbeného dinosaura).
  • Voděodolný materiál – hlavní tělo u většiny batohů je vyrobeno z voděodolného nylonového vlákna. Jen třeba u čmeláka nebo motivu zajíčka je pro větší věrohodnost použit chlupatý materiál, který má imitovat jemné chloupky.

LittleLife LittleLife

Nevýhody – v čem LittleLife zaostává

  • Absence vnitřních kapes a organizéru – batoh má jen jednu velkou kapsu, chybí tak menší kapsičky uvnitř, kam by si děti mohly věci rozčlenit. Občas to tak může uvnitř batohu být trochu chaotické.
  • Menší velikost – batoh je určen pro děti od 1 do 3 let, samozřejmě jej mohou nosit i starší děti, pro ty však už bude nejspíš objem pouhé 2 litry nedostatečný.

Samostatnou kapitolou jsou kontroverzní otěže či vodítko

Vodítko je vyrobeno, stejně jako hrudní popruh, z hustě tkaného pevného nylonu. V batohu je vodítko připevněno karabinou, na druhém konci je zpevněná rukojeť pro rodiče. Ve výsledku se tak můžete spolehnout na přibližně osmdesát centimetrů dlouhé vodítko, které vydrží i hrubší zacházení. Dá se říci, že je to ideální délka, protože máte dítě neustále ve vzdálenosti přibližně na délku paže, takže jej v případě nutnosti můžete zachytit rukou. Děti tato vodítka podrobily náročným zátěžovým testům a bez problémů obstála, nemusíte se tak obávat, že by se například v batohu utrhlo, a dítě se tak mohlo vrhnout vstříc silnici či jiným nástrahám.

Malý, ale šikovný

I když je na první pohled objem batohu malý, základní věci pro to nejmenší dítě do něj bez problémů uložíte. Například batoh s motivem motýla byl dle dostupných recenzí schopen pojmout:

  • Dvě pleny
  • Vlhčené ubrousky
  • Tři menší snacky
  • Jednu měkkou hračku (v tomto případě malé prasátko)

LittleLife LittleLife

Shrnutí

Každý se asi musí rozhodnout sám, zda se mu nápad s vodítkem líbí či nikoliv. Pokud se vám to příčí, ale batůžek jste si zamilovali, není nic jednoduššího, než vodící popruh schovat do batohu nebo jej odebrat a vaše ratolest si pak už může v pohodě užívat skutečně stylového a zábavného batohu, se kterým bude vždy středem pozornosti. Díky velikosti je tento batůžek ideální také třeba jako palubní zavazadlo do letadla pro malého cestovatele. Schováte do něj bez problémů vše, co budete na pár hodin v letadle potřebovat.

Co říkáte na tyto inovativní batohy vy? Vadilo by vám vodítko nebo byste jej přivítali?

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..