Blog Bagalio

RECENZE: Mammut Xeron Element 22 L

Autor 25.4.2016 Testujeme

S koupí nového batohu jsem dlouho váhal, ale když se naskytla možnost otestovat některé z našich produktů, řekl jsem si, že by byla škoda toho nevyužít. Protože nosím notebook každý den s sebou do práce, vybíral jsem z menších městských batohů s oddělenou kapsou na notebook. Ačkoli nemám náš sortiment až tak nastudovaný, tak s batohem Mammut Xeron Element 22l jsem se trefil do černého.

Perfektní batoh pro váš notebook i každodenní pohyb po městě

Mammut Xeron Element 22 L

VýhodyNevýhody
+ snadno dostupná a velká polstrovaná kapsa na notebook- hrudní popruh by mohl být širší
+ dvě oddělené přední kapsy- přihrádka v hlavní kapse by mohla být větší
+ pružné postranní síťky- ramenní popruhy jsou moc dlouhé, při nošení v ruce je tahám po zemi
+ pohodlný zádový systém
+ snadné čištění

Mammut Xeron Element 22 L Mammut Xeron Element 22 L Mammut Xeron Element 22 L

Kapsy, kapsy, kapsičky

Největší výhodou tohoto batohu je pro mne velká a dostatečně polstrovaná kapsa na notebook. Není problém do ní vložit notebook i s obalem a vozím v ní i knihu nebo časopis na ukrácení dlouhé chvíle v tramvaji. Díky tomu, že je kapsa na notebook snadno dostupná z vrchní části batohu, mám své oblíbené čtivo doslova na dosah ruky. Hlavní kapsa je také přístupná na zip a jistě vás v ní potěší oddělená přihrádka na různé dokumenty.Mammut Xeron Element 22 L

Na přední straně batohu jsou dvě kapsy. První je menší, s několika držáky na tužky, poutkem na klíče a s kapsičkou na mobil nebo mp3 přehrávač. Druhá je větší a táhne se téměř po celé přední straně batohu. Je určena spíše na ploché, měkké věci (osobně tuto kapsu příliš nepoužívám, protože moc nevím, co bych do ní dával, takže dokud to nevymyslím, budu v ní nosit pouze rezervní plato Paralenu). Příjemným překvapením jsou postranní síťky, které jsou dostatečně velké na to, aby se do nich vešla 1,5 litrová lahev s vodou.

Mammut Xeron Element 22 LPraktické provedení

Batoh sice nemá příliš velký objem, ale dá se použít i na jedno až dvoudenní výlet. Myslím si však, že hlavní výhody přináší při každodenním pohybu po městě. Přestože jsem si vybral světlou variantu (Smoke), batoh se velmi snadno čistí. Připadá mi, že se spodní strana ani příliš nešpiní, navíc je pěkně polstrovaná, takže se jen tak nepromočí a ani se nemusím bát, že bych něco rozbil, když batoh položím na zem trochu silněji (rozuměj vypadne mi z ruky).

Na zádech se batoh nosí příjemně, jediné, co bych mu v tomto ohledu vytkl, je poměrně tenký hrudní popruh (osobně preferuji širší, přijde mi, že lépe rozloží váhu na hruď a je příjemnější na nošení). Ale vzhledem k tomu, že nejde o krosnu, ve které bych nosil desítky kil, je to jen zanedbatelná vada na kráse.

Komu nejvíc sedne?

Mammut Xeron Element 22l mohu s chutí doporučit studentům, všem pracujícím s počítačem a mladým lidem obecně. Nedisponuje žádnými vychytávkami pro sport či pohyb v přírodě, ale svou funkci městského batohu s kapsou na notebook plní výtečně.

Mammut Xeron Element 22 L Mammut Xeron Element 22 L Mammut Xeron Element 22 L

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..