Blog Bagalio

RECENZE: Deuter Speed Lite 20

Autor 6.6.2016 Testujeme

Poměrně dlouhou dobu jsem se rozmýšlel, zda si koupit či nekoupit cyklobatoh. Měl jsem dost požadavků a bál jsem se, že žádný z batohů moje představy nesplní. Bohudík opak se stal skutečností a já našel přesně to, co jsem hledal – nenápadný design, pohodlnost při nošení a malé rozměry, ale přesto s dostatkem místa. Přesně takto by se totiž dal charakterizovat cyklobatoh Deuter Speed Lite 20.

Skvělý pomocník na kolo, ale i do města

VýhodyNevýhody
+ nastavitelné bederní a hrudní popruhy- na černé variantě je hned vše vidět
+ velmi pohodlné a prodyšné ramenní popruhy- základní zádový systém
+ kapsa na hydrovak (případně tablet či knihu)- dno batohu není vyztužené
+ malé rozměry, ale přesto dostatek místa
+ reflexní prvky
+ boční síťované kapsičky na láhev s pitím
+ nenápadný design
+ boční stahovací popruhy

Deuter Speed Lite 20 Deuter Speed Lite 20 Deuter Speed Lite 20

Cože, on má pouze jednu kapsu?

Deuter Speed Lite 20Vnitřní organizace tohoto batohu je velmi jednoduchá, což je cyklobatohu naprosto běžné. Dominantou je velká hlavní kapsa, jejíž součástí je oddělaná přihrádka na hydrovak – v případě, že batoh používáte každý den jako já, tak se z ní stane kapsa na tablet či knihu. Dno batohu je trochu nevýhodou, jelikož není nijak vyztužené, a když se vám podaří dát na spodek batohu něco dražšího, nedejbože skleněného (zapadl mi dolů parfém), tak to při pádu, ale i běžném položení nepříjemně ťukne a vy okamžitě kontrolujete, co je nebo není rozbito.

Pokládáte si otázku co vše dokážete dát do cyklobatohu o objemu dvacet litrů? Vězte, že toho je opravdu spousta. Používám tento batoh nejen při jízdě na kole, ale nosím jej každý den do práce, nebo když si jdu s kamarády zahrát fotbal či badminton a pokaždé mi věrně slouží. Nejvíce jej nacpu vždy před badmintonem, kdy do něj dám boty, triko, kraťasy, náhradní ponožky a spodní prádlo, ručník, sprchový gel, deodorant, litrovou láhev s vodou, tubu na badmintonové košíčky, peněženku, klíče, mobil a nakonec i samotnou raketu. Při jízdě na kole si obvykle beru pumpičku, nářadí, litrovou láhev, bundu a to vše se do Speed Litu bez problémů vleze! No řekněte, není to spousta věcí na cyklobatoh? Já myslím, že tedy je.

Praktické detaily jsou základem úspěchu

Deuter Speed Lite 20 samozřejmě nedisponuje pouze hlavní kapsou, ale dalšími čtyřmi kapsičkami, které vám výborně poslouží. Navrchu batohu je klasická malá kapsička na klíče, mobil či peněženku. Na obou bocích jsou pak síťované kapsičky na láhev. Na přední straně batohu je i další, relativně skrytá kapsa, do níž já většinou dávám kapesníky či další láhev. Součástí batohu jsou i boční stahovací popruhy, kterými batoh stáhnete na vámi požadovanou velikost.

Deuter Speed Lite 20
Pohodlí a bezpečnost především

Jedním z důležitých faktorů, kterým jsem se zabýval před koupí, bylo maximální pohodlí při nošení. No a to tento batoh nabízí opravdu dokonalé. Vypolstrované ramenní popruhy jsou udělány tak, že dávají člověku maximální pohodlí při pohybu. Z ramen při běžné chůzi či jízdě na kole nesjíždí a drží perfektně na svém místě.

Vypolstrovaná záda nejsou nikterak profesionálně vyřešena, ale svou základní funkci dostatečného odvádění vzduchu při jízdě či chůzi plní perfektně. Navíc batoh velice pohodlně sedí na zádech tak, že ho ani příliš necítíte.

Deuter Speed Lite 20

Již skoro samozřejmostí jsou u cyklobatohů nastavitelné bederní a hrudní popruhy a Deuter Speed Lite 20 jimi samozřejmě také disponuje. Popruhy jsou jak v bederní, tak i v hrudní části dostatečně široké, při jízdě v terénu batoh skvěle drží na zádech. Popruhy se nezařezávají, takže jejich přítomnost prakticky nepocítíte, což já osobně považuji za velkou výhodu.

Obrovským plusem tohoto batohu je, že myslí i na bezpečnost. Při jízdě či běžném chození ve tmě či za snížené viditelnosti je vybaven několika na první pohled nenápadnými reflexními prvky (např. samotný nápis Speed Lite 20), díky nimž budete za snížené viditelnosti mnohem lépe vidět.

Deuter Speed Lite 20

Komu batoh nejlépe poslouží?

Deuter Speed Lite 20 je cyklobatoh pro nenáročné cyklisty, kteří ocení nenápadný vzhled, dostatek prostoru pro věci, které chtějí mít stále u sebe a nehodlají investovat až příliš velké peníze. Právě díky svému objemu můžete batoh využít i při běžném chození do práce či na menší výlet. A pokud jste člověk skromný, tak do něj dokáže dát věci i na dva až tři dny a pořád bude mít vše, co potřebujete, při sobě.

Deuter Speed Lite 20

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..