Blog Bagalio

RECENZE: Deuter Grant Flight

Autor 18.4.2016 Testujeme

Grant Flight je příruční zavazadlo, které svými rozměry splňuje kritéria IATA, a je proto ideálním společníkem během letecké přepravy. Kufr je rozdělený do tří částí, kde uzamykatelná hlavní přihrádka pojme oděvy, větší přední část potom notebook s příslušenstvím i tablet. Do přední menší kapsy lze pohodlně uložit dokumenty a osobní věci. Odolná kolečka a pevná konstrukce dělají kufr snadno ovladatelným.

Recenze Deuter Grant Flight

VýhodyNevýhody
+ pevná kostra zavazadla- vyšší pořizovací cena
+ stabilní a odolná rukojeť- absence TSA bezpečnostního zámku
+ velký vnitřní prostor s fixačními popruhy
+ přední kapsa s organizérem
+ polstrovaná přihrádka pro notebook a tablet
+ komfortní boční i horní madlo
+ vysoce odolné kolečka

Špičkový palubní kufr jako společník nejen pro obchodní cesty.

Recenze Deuter Grant FlightDeuter Grant Flight splňuje kritéria pro palubní zavazadlo, které doporučuje mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu IATA. Zavazadlo nesmí překročit rozměry 56 cm na délku, 46 cm na šířku a 25 cm do hloubky. Je samozřejmě důležité zjistit si informace o rozměrech palubního zavazadla před každou cestou u konkrétní letecké společnosti. Kritéria se totiž liší a především nízkonákladové letecké společnosti rozměry často snižují.
Důležitým prvkem je i hmotnost kufru. Cestující si s sebou na palubu letadla mohou zpravidla vzít pouze jedno příruční zavazadlo o maximální hmotnosti 10 kg (i toto číslo se liší u jednotlivých aerolinek). Grant Flight sám o sobě váží 2,7 kg. Zbývá tedy asi sedm kilogramů pro veškerý obsah kufru. Zde bude určitě každého zajímat nosnost kufru, která je nadstandardní. Kufr unese 7 kg bez problému, při plném naložení zvládne i víc. Během testování jsem několikrát kufr naložil obsahem těžším než deset kilogramů, a přesto byla manipulace se zavazadlem velice pohodlná.

Business provedení i sportovní elegance

Recenze Deuter Grant Flight Komu záleží na vzhledu zavazadla a žádá eleganci spojenou s prvky outdooru, bude Grant Flightem potěšen. Deuter zde sáhl k jednoduchosti a čistému designu. Kufr je dodáván pouze v jedné barevné variantě a to černé. Madla, kolečka i zipy jsou taktéž sladěné do této barvy. Na přední straně, v pravém horním rohu je umístěné logo Deuter v šedé barvě. Výrobce si vyhrál i se zipovými jezdci, každý totiž nese název značky. Vzhled hodnotím velice kladně, dle mého názoru je toto provedení vhodné jak pro obchodní cesty, tak do práce i na víkendovou dovolenou.

Kufr do náročného terénu i těžších klimatických podmínek

Nerovné podlahy, děravé chodníky a déšť – toto jsou největší nepřátelé každého kufru. Bolavým místem bývají zpravidla kolečka. U modelu Grant Flight výrobce použil dvě robustní kola zasazená do vnitřní konstrukce kufru. Jedná se o ložisková kolečka, pogumovaná se vzorkem, který s trochou nadsázky nabádá vzít takový kufr třeba i na horskou turistiku.

Jízda je velice pohodlná a tichá. Samozřejmě během jízdy po dlažebních kostkách je kufr hlučnější, ale zde udělal Deuter maximum a rozhodně to nelze porovnat s obyčejnými plastovými kolečky.
Spodní hrana mezi kolečky je vyztužená plastovou ochranou. Tento prvek je nedocenitelný v případech, kdy s kufrem musíte vyjet na chodník či nechtíc najedete na kámen. Ochranný plast zamezí možnosti protržení. Ve spodní části se nachází i dostatečně velká opěrka, takže plně naložený kufr se nepřeklápí dopředu ani dozadu.

Posledním prvkem je odolnost vůči oděrům a dešti. Obecně v případě textilních kufrů je toto vždy velkým problémem. Grant Flight je vyroben z materiálu Macrolite 420 s vysokou hustotou polyamidu, což nabízí silnou odolnost proti protržení i promoknutí. Deuter tento vysoce kvalitní materiál používá u všech svých modelů z cestovní řady. Není doporučené vystavit kufr přímému dešti po dlouhou dobu, avšak střední průtrž mračen toto zavazadlo bez problému zvládne a oblečení i elektronika zůstanou v suchu.

Vnitřní uspořádaní

Recenze Deuter Grant Flight Recenze Deuter Grant Flight Recenze Deuter Grant Flight

V první řadě bych zde zmínil rozdělení zavazadla do 3 hlavních části. V první přední kapse nalezneme praktický organizér. Osobně jsem uvítal možnost uložit mobilní telefon, klíče i kancelářské potřeby do oddělených kapsiček. Mimo organizér je možné uložit osobní věci i do dvou bezpečnostních síťových kapes na zip. Během cestování je tato přední část používaná nejčastěji a proto zde oceňuji bezproblémový přístup, který je řešen zipem po celém obvodu kapsy. Jednoduše a rychle se tak lze dostat i do spodní části kapsy.

Druhou část tvoří prostor pro notebook, tablet a příslušenství. Deuter zde opět vsadil na otevírání této komory po celém obvodu. Notebook i tablet mají každý svou vlastní polstrovanou kapsu. Obě zařízení se zafixují suchým zipem a nehrozí jejich pohyb v zavazadle během jízdy. Velikost této notebookové komory je dostačující pro zařízení s úhlopříčkou do 16“. Mimo laptop a tablet se do této části vejde napájecí kabel, externí harddisk či jiná menší zařízení.

Jako poslední nechybí hlavní komora pro oblečení. Její prostor je samozřejmě omezen rozměry palubního zavazadla a taktéž přítomností předních kapes pro elektroniku a osobní věci. I přesto je však v hlavní komoře dostatek místa pro oblečení na dva až tři dny. V přední části této komory je navíc velká síťovaná kapsa otevíraná, tak jako i celá hlavní komora, opět zipem po celém obvodu. Oblečení lze upevnit fixačními popruhy. Celý vnitřek je z jemného materiálu a není tak třeba mít obavy oblečení, či ostatní věci uvnitř.

Recenze Deuter Grant Flight

Sečteno a podtrženo

Deuter Grant Flight je určený lidem, kteří často cestují a absolvují zejména víkendové pracovní cesty. Uživatelé určitě ocení příruční velikost, možnost bezpečného uložení svého notebooku i tabletu. Dostatečný počet přihrádek a kapes usnadní balení. Organizační kapsy jsou velké a opravdu velmi trvanlivé díky špičkovým materiálům. Důkazem odolnosti celého kufru je i fakt, že během testování procestoval hodně času na podlahách nebo policích autobusů či vlaků. Tyto všechny zkoušky vydržel znamenitě.

Kvalitní textilní palubní kufr je dnes možné sehnat od dvou tisíc. V případě Deuter Grant Flight je cena dvojnásobná, ale lidem, kteří se často ocitají ve vzduchu, případně často převážejí oblečení i svou elektroniku v těžších klimatických podmínkách, se investice určitě vyplatí.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..