Blog Bagalio

RECENZE: Deuter Graduate

Autor 16.5.2016 Testujeme

Při výběru batohu na každodenní nošení jsem musela zohlednit velikost mého notebooku, a tak volba padla na Deuter Graduate. Výrobce nabízí mnoho barevných variant, ze kterých se dá vybírat. Mně padl do oka blue-arrow-check, geometrický vzor v modrých barvách.

VýhodyNevýhody
+ přehledné uspořádání vnitřku batohu– velký objem vám dovolí nést hodně těžkých věcí
+ pohodlné nošení– nepohodlný na holé kůži
+ polstrovaná kapsa na notebook
+ hrudní popruh

S notebookem do města i na kratší výlety

Po rozbalení batohu Deuter Graduate jsem prošla všechny kapsy a skrýše a byla jsem moc mile překvapená. Prostorný vnitřek a uspořádání mi umožnilo do batohu naskládat všechny potřebné věci a mohla jsem vyrazit na první zkušební procházku. Batoh jsem kromě přenášení notebooku do práce používala i k běžnému nošení po městě nebo na procházky do přírody. Díky přehlednému vnitřnímu uspořádání jsem vždy našla vše, co jsem hledala. Šikovným detailem jsou také reflexní prvky na popruzích, které zvyšují bezpečnost majitele.

Deuter Graduate Deuter Graduate Deuter Graduate

Skvěle se nosí na zádech

Batoh má pevný zádový systém Airstripes, takže i při větší zátěži, jakou jsem si naložila já, se mi pohodlně nosil. Při delším nošení jsem využila i hrudní popruh, který mi držel popruhy pěkně na ramenou. Často jsem používala také kompresní popruhy pro zmenšení batohu. Je to drobnost, která ale zpříjemní nošení batohu. V letních měsících byla ale textilie použitá na vnitřní straně ramenních popruhů trochu nepříjemná na nošení na holé kůži. Nezpůsobovala žádnou reakci, ale hrubá textura textilu mě škrábala.

Vejde se tam toho až moc

Deuter GraduateKapsa na notebook je pevně polstrovaná a dostatečně velká, aby se do ní vešel můj šestnáctipalcový obr. Moc se mi líbí, že kapsa je uzavíratelná na suchý zip po celé délce, a notebook se tedy nemůže v batohu pohybovat. V prostoru kolem kapsy na notebook je dostatek místa i pro další dokumenty, kabely od počítače a myšku.

Hlavní kapsa batohu je velká, prostorná a s poloviční kapsou na gumu, která je ideální na oddělení svačiny od ostatního obsahu batohu. Do kapsy se vejde opravdu hodně věcí, ale batoh tím nabírá na váze. Někdy byla velikost batohu nevýhodou, nacpala jsem dovnitř spoustu věcí, které jsem s sebou opravdu nepotřebovala, a batoh byl potom docela těžký.

Milovníci pořádku ocení spoustu kapsiček

Postranní kapsičky z elastického materiálu se mi hodily na nošení lahve na pití, ale dávala jsem do nich i spoustu jiných drobností. Velkou 1,5 litrovou láhev do kapsy sice nacpete, ale batoh musíte mít relativně prázdný a lahev nebude moc stabilně upevněna. Lepší variantou je dát si dvě menší lahve do obou postranních kapes a netrápit tak gumičky na kapsách.

Přední kapsa disponuje malým organizérem na tužky a uzavíratelnou kapsičkou na mobilní telefon. Kapsy jsou relativně hluboké, takže malou flashku nebo tužkové baterky budete dlouho lovit na dně.

Deuter Graduate

Peněženku či doklady můžete bezpečně uložit do uzavíratelné kapsy na zip. Příjemným bonusem je karabinka s krátkou šňůrkou na přichycení klíčů, takže už je nemusíte lovit na dně batohu.

Batůžek Deuter Graduate jsem testovala pět měsíců, za tu dobu na něm nejsou vidět žádné známky opotřebení, barva je stejná jako na začátku, případné nečistoty šly jednoduše vyčistit navlhčenou houbičkou. Doporučila bych ho na každodenní nošení notebooku do školy nebo do práce, ale je použitelný i na kratší výlety po městě nebo do přírody. Nevolila bych ho jako variantu na sport nebo na kolo, ale krátké procházky mu sluší.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..