Blog Bagalio

RECENZE: Chiemsee School backpack S16

Autor 25.5.2017 Testujeme

Když se mi do rukou dostal batoh Chiemsee School backpack S16, byla jsem příjemně překvapená jeho lehkostí. Bohužel se během testování ukázalo, že toto zdánlivé pozitivum může být zároveň i nevýhodou.
admin-ajax

VýhodyNevýhody
+ nízká váha- měkký zádový systém
+ pěkný design- hodně volný hrudní popruh
+ malá kapsička na brýle- nepraktický organizér
+ velké postranní síťky

5011021_l0551_bVše záleží na úhlu pohledu

Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá nosit spíše sportovní batohy, mě Chiemsee ze začátku dost zklamalo. Měkká záda prostě nejsou vhodná na delší nošení těžkých věcí. Pak jsem si ale uvědomila, že na to jdu ze špatné strany – nemůžu přece městský batoh posuzovat podle kritérií sportovních batohů! A najednou jsem začala objevovat klady a přednosti, které v sobě Chiemsee skrývalo.

Barevný parťák do městaIMG_20170524_092932

Celkový vzhled batohu není vůbec špatný. Vybrala jsem si barevnou variantu Plaid reggata, tedy různé odstíny modré v kombinaci s jednobarevnou modrou plochou. Po půl roce intenzivního používání batoh nejeví známky opotřebení nebo vyblednutí barev, což mě upřímně překvapilo. Dobře zpracované jsou i zipy, barevně sladěné jezdce navíc po zoubcích zipu hezky kloužou. Designovým a zároveň funkčním prvkem jsou dva popruhy s přezkami na přední straně batohu. Šikovná věc, když potřebujete odlehčit od nějakých těch svršků a najednou zjistíte, že je vlastně nemáte kam dát.

Vzhled však není všechno

Ani IMG_20170524_092910_BURST2městský batoh není jen designovou záležitostí. I on by měl splňovat jisté požadavky na kvalitu a funkčnost. Co jsem tedy objevila uvnitř? Hlavní kapsa v sobě ukrývá ještě praktický prostor pro notebook. Můj obr o velikosti 17″ se do této kapsy sice nevešel, musím ale ocenit gumičku na její horní straně, která elektroniku pevně ale šetrně obepne a bezpečně drží uvnitř. Nemusí se však nutně jednat jen o notebook nebo tablet, já jsem kapsu používala především na dokumenty, knížky či složky s papíry. Zbylý prostor v batohu je dost velký na uložení všech ostatních věcí, přece jen s objemem 28 litrů se tento model neřadí k žádným tintítkům.

Do prostoru hlavní kapsy zasahuje také malá kapsička. Vstup do ní je v horní části batohu hned vedle horního madla. Kapsa má tvar čtverce o velikosti 16 x 16 centimetrů, což opět znamená poměrně hodně místa. Na každodenní používání je to skvělá vychytávka, bez problémů do ní uložíte mobil, klíče, permanentku do fitka nebo i malý diář s tužkou. Prostě prostor na drobnosti, které chcete mít po ruce, aniž byste museli rozepínat celý batoh.

Přední kapsa má v sobě integrovaný organizér, IMG_20170524_092551který mě však spíše zklamal, než nadchnul. Kapsy jsou mělké a nízké. Kromě propisky, která zůstala, kde měla, se mi většina věcí vždy vysypala do zbývajícího prostou kapsy, takže po pár pokusech jsem používání této ”vychytávky” vzdala a ukládala jsem potřebné věci rovnou dolů do kapsy. U většiny batohů je součástí organizéru i poutko na klíče, to zde bohužel také chybí.

Co ale oceňuji, jsou kompresní popruhy po stranách batohu. Jednoduše utažitelné pásky umožňují snadno zmenšit poloprázdný batoh na zavazadlo přijatelné velikosti, jež se na zádech nosí mnohem pohodlněji. Boční síťované kapsy jsou až nezvykle velké a prostorné. Poradily si i s lahví šampusu (při testování je batoh potřeba vystavit všemožným situacím 😉 ), takže tento prvek hodnotím rozhodně pozitivně.

Do města nebo do přírody?

IMG_20170524_093109_HHTV rámci testování jsem batoh nosila nejčastěji do práce, takže byl vystaven spíše menší zátěži. Do města je to příjemný lehký batoh s možností zapnutí hrudního i bederního popruhu. Hrudní popruh pro mě však byl zklamáním – je zavěšený dost na volno a snadno se vysmekne z kolejničky, hrozí tak ztráta jeho části. Pokud nechcete bederní popruh používat vůbec, je možné ho snadno odepnout, neboť je uchycen na suchý zip.

Dalším velkým zklamáním pro mě byl zádový systém, který bohužel postrádá jakýkoliv způsob odvětrávání. V teplých dnech byl batoh na zádech nepříjemně přilepený a nedýchal. Ramenní popruhy jsou relativně měkké a neškrábou do ramen. Ale opět z důvodu, že se jedná o městský batoh, nemají žádnou možnost jemnějšího nastavení než je jejich délka.

Závěrečné shrnutí

Batoh Chiemsee School backpack S16 IMG_20170524_092635jsem testovala přes půl roku a obecně bych jej mohla doporučit především těm, kteří se běžně pohybují ulicemi měst. Určitě se bude skvěle hodit pro mladé a akční lidi se spoustou zájmů, ať už to jsou kroužky, sportovní tréninky či setkávání s přáteli. Batoh má poměrně velký objem, takže možná budete mít tendenci do něj naskládat, co se dá, ale mějte na paměti, že má měkká záda a způsob uložení věcí v batohu silně ovlivní jeho pohodlnost při nošení. Z výše zmíněných důvodů bych tento batoh naopak rozhodně nedoporučila na turistiku nebo delší chůzi s větším zatížením.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..