Blog Bagalio

RECENZE: CabinZero Classic

Autor 13.6.2016 Testujeme

Jestli chcete praktické a odolné zavazadlo na palubu letadla, ale kufr pro váš styl cestování není vhodný, pak čtěte dál. Chci vám totiž představit CabinZero Classic 44l, univerzálního společníka na cestách s nízkonákladovými leteckými společnostmi.

Skvělý batoh do kabiny letadla

VýhodyNevýhody
+ velmi nízká hmotnost- méně vyztužený zádový systém bez odvětrávání
+ maximální objem- chybí hrudní i bederní popruh
+ splňuje přesně běžné rozměry palubního zavazadla
+ odolné materiály i zpracování
+ dobře se nosí v ruce jako kufr
+ snadno se balí
+ záruka 10 – 25 let
+ batoh lze při ztrátě vystopovat přes okoban.com
+ nízká pořizovací cena oproti kvalitnímu kufru na kolečkách
+ zipy lze zamknout zámečkem
+ dostatečné množství barevných variant
+ příjemný čistý design

   

Mé první setkání s CabinZero Classic

cabinzero

Když jsem před nějakou dobou procházela účastníky veletrhu ILM, narazila jsem na batohy značky CabinZero. A hned mě napadlo, že by bylo fakt super mít batoh, který splňuje parametry pro palubní zavazadlo při letecké přepravě. Sice nelítám zas tak často, ale někdy je to přeci jen potřeba a takovéhle šikovné zavazadlo by se mi mohlo hodit. Jsem taky spíš dobrodruh a kufr na kolečkách mi pro moje cesty nepřijde praktický.

No, netrvalo dlouho a přidávala jsem CabinZero na stránky našeho obchodu, protože jsme se rozhodli, že to s touto značkou zkusíme. Jakmile dorazila první várka, s nadšením jsem se vypravila do skladu omrknout, jak vypadají ve skutečnosti. Hlavně teda proto, abych si vybrala tu nejlepší barvu, protože o jeho koupi už jsem byla přesvědčená předem, ale barevných variant je k výběru celá řada. Nakonec jsem si vybrala královskou modrou, protože to je podle mě univerzální klasika, ale není tak nudná jako černá nebo šedá…

Co je na CabinZero nejlepší?

Rozhodujícími argumenty pro pořízení vlastního CabinZero byly rozhodně rozměr, hmotnost a objem. Batoh je skutečně velmi lehounký. Neváží ani jedno kilo! Konkrétně má 760 gramů, což je srovnatelné i s některými cyklistickými batohy, takže je opravdu ultralehký. Letecké společnosti mají nejčastěji váhový limit pro palubní zavazadlo stanovený na 10 až 15 kilogramů. Cestujete-li na delší dobu, počítáte každý gram, takže čím lehčí příruční zavazadlo samo o sobě máte, tím lepší.

Také rozměry zavazadla odpovídají přesně těm nejběžnějším maximálním rozměrům pro palubní zavazadlo, tedy 55 x 40 x 20 cm. A to dokonce i ve chvíli, kdy batoh naplníte k prasknutí, protože se s tím při výrobě počítalo! Není potom divu, že také objem je vzhledem k ostatním palubním zavazadlům na kolečkách o něco větší, do batohu se bez problémů vejde až 44 litrů nákladu.

Co zaujme hned na první pohled, je určitě kvalita zpracování. Masivní zipy a odolná látka jsou základními předpoklady pro to, aby s vámi tenhle mazlík na cestách prožil spoustu dobrodružství bez obavy nad tím, že by se něco mohlo pokazit. V tomhle ohledu budete jistě mile překvapeni, látka je skutečně silná, pevná a nepromokavá. YKK zipy jsou standardně ty nejlepší zipy na trhu. Zde jsou navíc použity ke vstupu do hlavního prostoru skutečně robustní zipy, což usnadňuje manipulaci a zároveň to znamená bezpečné zajištění vnitřního nákladu. Výhodou je i možnost sepnutí zipů zámečkem ve chvíli, kdy batoh necháváte na cestách bez dozoru.

hlavní zip batohu cabinzero classic s jezdci umožňujícími sepnutí zámečkem

Vychytávky, detaily a kapsičky

CabinZero Classic nemá nijak zvlášť propracovaný interiér. Jeho hlavní výhodou je to, že se dá skoro celý otevřít, takže se do něj zabalíte pohodlně. Jinými slovy oblečení poskládáte skoro jako do cestovního kufru. Na téměř celé zadní straně je umístěna kapsa s gumou, do níž se perfektně vejde notebook, kniha nebo něco podobně placatého. Na straně dál od zad jsou potom opět po celé ploše dvě velké kapsy.

Spodní kapsa na zip vyplňuje takřka polovinu plochy, hodí se výborně na věci, které potřebujete mít schované. Nad ní se nachází síťovaná kapsa na věci, které potřebujete mít častěji při ruce. Zbytek hlavního prostoru lze vyplnit oblečením a dalšími nezbytnostmi. Na batohu je ještě vnější kapsa na menší zip, která vyplňuje celou přední plochu batohu. Sem dáte všechno, co potřebujete mít na cestě rychle dostupné.

cabinzero cabinzero vnitřní kapsy batohu cabinzero classic

Batoh oplývá čtyřmi stahovacími popruhy. Zapínají se na přezky a umožňují stáhnout batoh, když není zcela naplněn. Dno i záda batohu jsou lehce vyztuženy, stejně tak i nastavitelné ramenní popruhy. Ocenila bych propracovanější zádový systém s odvětráváním, ale zcela jistě by to bylo na úkor nízké váhy a dost možná i prostoru tohoto základního modelu. Kromě toho mi chybí hrudní a bederní popruh. 

Lepší zádový systém i popruhy mají modely CabinZero Military. Na veliké túry to ale podle mně není ani v tomto případě. Chcete-li si pořídit přímo turistický palubní batoh, pak jsou nejlepší volbou modely Adventure 32 / 42, Adventure Pro 32 / 42 nebo verze Classic Pro 32 / 42 či Classic Plus 32.

Batoh se kromě nošení na zádech skvěle hodí i k přenášení v ruce, protože má držadla na vrchu i z boku. Jsou polstrovaná, takže se batoh v ruce přenáší dost pohodlně i při plném naložení.

Okoban

Poslední vychytanou součástí je štítek s unikátním identifikačním číslem, který je propojen se systémem Okoban, díky němuž můžete svůj batoh v případě ztráty vystopovat. Stačí jej zdarma zaregistrovat na webových stránkách okoban.com. Pokud batoh ztratíte, někdo ho najde a zadá kód, který je uveden na plastovém štítku pod slovy: „If found: okoban.com“ do databáze na webové stránce, tak vás systém jako majitele upozorní na nález a umožní vám komunikovat s nálezcem. Můžete se tak snadněji domluvit na zaslání/předání. Stále je ale nejlepší varianta batoh vůbec neztrácet.

cabinzero cabinzero

Pro koho se CabinZero hodí?

CabinZero Classic je batoh určený především těm, kdo rádi cestují nalehko a nízkonákladově. Hodí se nejvíc na cestování, při němž nezdoláváte pěšky dlouhé vzdálenosti, není to zkrátka turistický batoh. Ideální je pro ty, kdo cestují nízkonákladovými aerolinkami na delší dobu. Do CabinZero se dá při troše snahy sbalit klidně na měsíc nebo na rok, protože unese vždy to nejdůležitější. Výborně se hodí pro dobrodruhy, kteří rádi poznávají města po celém světě, využívají k přespávání hostelů nebo couch surfingu.

cabinzero

Je vhodný pro takový způsob cestování, kdy si můžete své hlavní zavazadlo někde odložit. Města i přilehlé oblasti tak můžete poznávat už zcela nalehko s menším batůžkem nebo brašnou, zatímco CabinZero s celým vaším šatníkem odpočívá na hotelovém pokoji nebo u přátel, kteří se rozhodli bydlet v jiné části světa. CabinZero ráda půjčuju kamarádům nebo kamarádkám při jejich cestách letadlem, všichni jsou z tohohle batohu prostě nadšení. Dokonce si jedna kamarádka nakonec pořídila svůj vlastní… Proč?

Vejde se tam prostě všechno! Jedete kamarádce na svatbu a zároveň se chcete válet u moře? Není problém. Jedete si zasurfovat a potřebujete tam vedle všeho dalšího narvat i neoprén? Není problém. Jedete někam, kde je zima a draho, takže potřebujete vedle hodně oblečení i dostatek zásob? Není problém! Sama jsem ho taky už nesčetněkrát využila a pořád vypadá jako nový, takže už se těším na další dobrodružství s CabinZero Classic 44l v další městské džungli!

cabinzero

aktualizace: 6/2023

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

    Okomentujte

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..